Kulki imitujące Raffaello
Imitujące lub prawie robią różnice, krem jednak nie jest aż tak bardzo aksamitny jak w oryginalnych jednak i tak smaczna przekąska. Mimo wszystko dla miłośników, takich jak ja, kokosu polecam.
-
Pół szklanki wody
-
100 gram cukru
-
200 gram masła
-
250 gram mleka w proszku
-
300 gram kokosu
-
kieliszek spirytusu
-
10 wafelków do lodów pokruszonych
-
ok 40 migdałów bez skórki
-
ok 100 gram kokosu do obtaczania
Przygotowanie:
Podana ilość składników wystarcza na około 40 pralinek.
Wodę z cukrem zagotować do rozpuszczenia się cukru. Wystudzić. Dodać resztę składników bez migdałów oraz kokosu do otaczania. Jeśli wyjdzie zbyt rzadka masa włóż do lodówki na około 60 minut. Następnie formuj kuleczki wkładając do środka migdał i obtaczając kokosem.
Smacznego!!!